11. studenoga 2017.

Prehrana starijih osoba

Prehrana starijih osoba može biti veliki problem, nemate vremena, mogućnost, ili nedovoljno poznavanje problematike prehrane koja je potrebna Vama , ili Vama bliskoj osobi.  
u radnom ste odnosu, nalazite se na radu izvan granica zemlje ili bilo kakvoj spriječenosti za samostalnu pripremu obroka, slobodno i bez ikakvih obaveza učinite slijedeće :

Nazovite i porazgovarajte sa našim osobljem koje je vrlo stručno i osposobljeno za prehranu starijih osoba.

PREHANA STARIJIH OSOBA od sada više ne treba biti uopće Vaš problem. Vjerujte nam, mi smo rješenje za sve Vaše probleme vezane za Vaše najbliže, mi Vam nudimo rješenje pripreme i dostave obroka u našem aranžmanu. Osposobljeni smo prema Zakonu o hrani, Pravilniku o hrani i programu zdravstvene zaštite i pravilne prehrane, te smo samim tim u potpunosti pripremljeni za jednu takvu složenu aktivnost.

Kod izrade jelovnika za prehranu starijih osoba imali smo na umu činjenicu o starosnoj dobi korisnika naših usluga, kao i njihovom fizičkom i zdravstvenom stanju.
Tako smo sastavili jelovnik u kojeg su uključena tri menija za svaki dan konzumacije,
a nazvali smo ih “A” ,”B” i “C” meni.

Razlika je u tim menijima je da je “A” meni napravljen za osobe koje mogu i smiju jesti svu hranu, jer nemaju nikakvih zdravstvenih smetnji ili tegoba.

B” meni napravljen je za osobe koje moraju jesti malo laganiju hranu, sa dosta biranih namirnica iz zdravstvenih i drugih razloga.

“C” meni napravljen je u pravilu kao vegetarijanski meni.

Ukoliko imate potrebu u svom okruženju za posebnom vrstom prehrane ( dijabetičari, žučni, bubrežni ili drugi bolesnici itd…) mi imamo program za prehranu i takvih osoba, samo je onda potrebna medicinska dokumentacija koja govori o dozvoljenoj prehrani kod tih osoba.

Jelovnike sastavljamo na tjednoj bazi, pa tako i vršimo uslugu pripreme i dostave obroka na adresu na koju se  hrana treba dovesti.

Napominjemo da hranu dostavljamo od ponedjeljka sa subotom, a za nedjelju u pravilu ne radimo.

Ako je hrana potrebna i za nedjelju, onda se u subotu dobiva lunch paket sa hranom koju je potrebno samo prigrijati i konzumirati.
Vrlo je važno napomenuti da ,ako je u toku tjedna dostave obroka praznik, mi i u te dane vršimo uslugu dostave hrane.
Princip uključivanja u dostavu obroka je slijedeći:

Na našu elektronsku adresu dobrakuhinja@dobrakuhinja.hr dostave se podaci o osobi kojoj bi se hrana dostavljala ( ime i prezime, točna adresa i broj telefona) kao i neki drugi važni podaci a koji su vezani za tu osobu ( npr.slabije čuje, nepokretan je itd…) tako da se naši djelatnici dostave znaju prilagoditi nastaloj situaciji.

Za prvi puta mi na Vašu el.poštu šaljemo jelovnik  iz kojeg nam Vi javite koje dane će koju vrstu hrane osoba konzumirati. Za svako daljnje uzimanje hrane od nas sistem je takav da svaki četvrtak osoba dobije osobno, ili skrbnik jelovnik na kojem je pričvršćen listić sa popisom slova A, B ili C za svaki dan konzumacije koju onda zaokruživanjem određenog slova na listiću, a koje se nalazi i na jelovniku, osoba sama bira što želi jesti, i taj se listić predaje osobi koja dostavlja hranu.

Plaćanje konzumirane hrane najčešće se vrši na način da osoba koja dostavlja hranu preda konzumentu uredno ispisan račun na iznos koliko iznosi tjedna konzumacija i novac preda istom na ruke.
Postoji i način mjesečnog plaćanja obroka avansom na naš poslovni račun, sa izdavanjem R-1 računa.

Za osobe za specijalnom prehranom sve ostaje isto, samo što je jelovnik unaprijed određen prema zdravstvenom stanju i potrebama konzumenta.

Jelovnici za starije osobe se rade za jedan tjedan i sastavlja ih tim osoba stručnih i osposobljenih za takav posao. Mišljenja za preporučenu prehranu od najeminentnijih stručnih osoba na tom polju, kao što je  specijalista nutricionist i prehrambeno tehnološki fakultetu, itekako se uzimaju u obzir.

Gledamo također, da se jelo u jednom mjesecu konzumacije ponovi najviše jednom ili nijednom, ako je to ikako moguće.

Cijena za RUČAK MENIJA (juha ili desert, glavno jelo, prilozi uz jelo, salata i kruh) sa dostavom na mjesto određeno za konzumaciju i uključenim PDV-om od 25% iznosi =40,00 Kn.

Dostava hrane vrši se od ponedjeljka do subote, od 11  do 13:30 sati. Vrijeme dostave hrane prvi dan biti će okvirno vrijeme dostave za ubuduće dostave sa razmakom od + – 15 minuta. Vrijeme dostave nije moguće birati.

Ako želite pogledati  jelovnik, možete ga pronaći ispod teksta. Jelovnici se obnavljaju na tjednoj bazi.

Zahvaljujemo se na vremenu koje ste proveli na našim stranicama i nadamo se da trud i vrijeme nisu bili uzalud.

Sa nama prehrana starijih osoba nikad nije bila tako jednostavna a dobra.

Ukoliko imate još kakvih dodatnih pitanja ili sl. potreba za objašnjenima, u vremenu od 8:00 do 16:00 sati možete nazvati našu odgovornu osobu( gđa Sanja) na broj telefona  099/84 29 217

Vaša pripremnica obroka zdrave hrane “Dobra kuhinja”

 

 

JELOVNICI-S.O.-do-27.10.2019

HrvatskiEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol