11. studenoga 2017.

Predškolska prehrana – Vrtići

PREDŠKOLSKA PREHRANA ILI PREHRANA ZA VRTIĆE

ULASKOM U EUROPSKU UNIJU DOŠLO JE DO NIZA NOVIH PROPISA , PRAVILNIKA, PA I NOVIH ZAKONA. REZULTAT GORE NAVEDENOG JE, ZAKON O HRANI I PRAVILNIK O HRANI, KOJI SU NA SNAZI VEĆ DUŽE VRIJEME, SA STALNOM NADOGRADNJOM ODREĐENIM ZAKONSKIM AKTIMA.

Predškolska prehrana u dijelu našeg programa pogona pripremnice obroka izvršio je sve potrebne radnje vezane za gore izrečene propise i osposobljeni smo za rad po njima. Implementiran je HACCP sustav (praćenje i kontrola kritičnih točaka u proizvodnji i pripremi hrane, kao i kontrola kvalitete i slijednosti sastavnica koje koristimo u proizvodnji i pripremi hrane).

U tijeku su radnje i pripreme tvrtke za dobivanje certifikata ISO 9001, bez kojeg se u sklopu Europske unije, također neće moći više konkurirati na tržištu. Ekipirali smo se sa novim mladim kadrovima i ostavili dobre stare iskusne majstore kuhinje. Sa tako sastavljenom ekipom, gdje je dobar spoj mladosti i novih ideja sa iskustvom i velikim znanjem na polju pripreme hrane, smatramo se potpuno doraslim za postavljene zadaće.

Naš tim voditelja kuhinja i naša informatička služba pripremili su NOVI NAČIN PREZENTACIJE jelovnika, sa animacijama na bazi knjige (listanja), koji je vrlo interesantan djeci ali i odraslima. U njima je slikom i riječju opisan jelovnik i pojedini meniji za dane konzumacije. Sve prilagođeno predškolskoj tj. vrtičkoj prehrani.

Za naše male konzumente sastavljamo jelovnike prema programu zdravstvene zaštite djece i pravilne prehrane.
Ujedno se prilagođavamo manjem i većem uzrastu polaznika vrtića, pa je Jelovnik je prilagođen tako da djeca jasličke i vrtičke dobi u pravilu dobivaju ono što prema svojim dobnim granicama i nutritivnoj vrijednosti obroka, trebaju konzumirati.

Naravno da se ključna briga vodi da jedna i druga skupina djece dobiju obrok koji ima sve nutritivne vrijednosti koje zadovoljavaju u potpunosti potrebe djeteta za njegov normalan i zdrav razvoj.

Kako djeca ,prema predškolskom programu, često idu na izlete gdje nema prilike za dobivanje i konzumaciju obroka, mi smo mislili i na te situacije, pa smo napravili program  hladnih obroka u vidu paketa sa priborom za
jelo i svim potrebnim sastojcima koji zadovoljavaju energetsko-nutritivne vrijednosti koji su potrebni.

– HLADNI PAKETI ili takozvani popularni LUNCH PAKETI je hrana pripremljena u nepovratnu ambalažu za jednokratnu uporabu, sa svim sastavnicama kompletnog RUČKA izvan objekta i prostora ustanove.

Tako pakirana hrana posebno je pogodna za razne aktivnosti ustanova vezanih za svoj plan i program, na mjestima kojima se to radi u prirodi, sportskim i drugim manifestacijama i sl.

CJENIK toplih obroka uspjeli smo napraviti primjerenog današnjem vremenu u kojem živimo, a da nismo ništa dirali u kvalitetu, količinu i nutritivnu vrijednost hrane. Ponosni smo i sretni da smo u tome uspjeli.

Ukoliko ste u našoj ponudi uvidjeli interes, ili imate još nekih pitanja, obratite nam se svojim upitima, ili popunite obrazac ispod teksta, a mi ćemo odgovoriti na Vaš upit u roku od 24 sata.

UGOVARANJE  I SKLAPANJE UGOVORA ZA VAŠU USTANOVU

Postupak za sklapanje Ugovora o poslovnoj suradnji je slijedeći:
–  Javite se nama telefonom ili ,bolje, elektronskom poštom, sa jednim općim upitom.
–  Upit treba sadržavati broj korisnika usluge prehrane.
–  Adresu odnosno sjedište poslovne jedinice gdje bi se hrana trebala dostavljati.
–  Ime i prezime odgovorne osobe te broj telefona i ime elektronske pošte na koju šaljemo ponudu.
– Ukoliko Vam je naša ponuda prihvatljiva onda slijedi daljnji postupak, a koji je opet vezan za niže navedeno.

Prema svemu gore izrečenom u uvodu naše ponude, i pripremama za svaku  pedagošku godinu, obavezni smo pripremiti dokumentaciju za praćenje i nadzor kvalitete i kvantitete hrane, prostora pripreme hrane, sredstava dostave hrane.
To sve ne možemo kvalitetno napraviti bez određenih spoznaja o broju korisnika, odnosno količini hrane koja će dnevno izlaziti iz kuhinje, što smo dužni prijaviti Ministarstvu zdravstva, gradskog odjela za skrb predškolskih i školskih ustanova u gradu Zagrebu.
Prema naputku iste ustanove, kao i HACCP-u, svaka pripremnica toplih i drugih obroka koju dostavlja krajnjim korisnicima ,dužna je izvršiti i voditi očevidnik o dnevnom izlazu prema količini i vrsti hrane, kao i Ugovorne
subjekte kojima se ista dostavlja.
Uz sve što smo gore naveli i kako se vrši priprema obroka, sa nama možete biti mirni i sigurni da su ispoštovani svi
parametri za jedan siguran, ukusan i nutritivno vrijedan obrok.

Unaprijed zahvaljujemo na vremenu i pažnji posvećenoj našim stranicama i srdačno Vas pozdravljamo.

Vaša pripremnica obroka zdrave hrane  “Dobra Kuhinja”

VRTICO-JASLICKI-JELOVNIK-97-19

HrvatskiEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol